Лепило за EPS и вата


Лепило за топлоизолационни плочи от екструдиран пенополистирол (EPS) и плочи от минерална вата. За вътрешна и външна употреба.

 • Разходна норма: 3.0 – 5.5 kg/m². При неравни основи разходът се увеличава.
 • Опаковка: 25 kg
 • Технологична карта
 

Лепило-шпакловъчна смес за EPS, XPS


Лепилно-шпакловъчна смес за лепене и шпакловане на топлоизолационни плочи от екструдиран пенополистирол (EPS) и експандиран (XPS), както и плочи от минерална вата. За вътрешна и външна употреба.

 • Разходна норма: 3.0-5.5 kg/m² за лепене на топлоизолационни плочи, 3.5-4.0 kg/m² за шпакловане. При неравни основи разходът се увеличава.
 • Опаковка: 25 kg
 • Технологична карта
 

Грунд за мазилки


Готов за употреба, качествен, вододисперсен продукт. Предназначен е за грундиране на фасади и други повърхности, преди полагане на: Термокол МАЗИЛКА – Полимерна или Силиконова, Термокол ФАСАДНА БОЯ – Акрилна или Силиконова и Термокол РЕЛЕФНА БОЯ.

Възможност за машинно оцветяване в цвят по каталога на мазилката. С продукта се работи съгласно техническото описание.

Начин на работа: Нанася се в 1 слой с четка или валяк при температура на въздуха от 5°С до 30°С и непряко слънце греене. Изисква се основата да е здрава без напукване. Нанася се минимум 7 дни, след шпакловка като през този период да не е имало валежи.

 

Мазилка – полимерна


Качествен, вододисперсионен тип продукт на акрилна база. Еластична, готова за полагане, тънкослойна, завършваща мазилка с определена структура /драскана или влачена/. Предназначена за нанасяне върху предварително подготвени външни строителни повърхности – фасади. Подходяща за декориране и защита на минерални основи и като елемент от системата – за крайно покритие, при полагане на топлоизолации от полистирен, минерални вати и др. Запазва максимално пропускливостта на водните пари.

Екологосъобразен продукт, в съответствие с изискванията на Директива 2004/42 на ЕС за ЛОС.

Машинно оцветяване по каталог. С продукта се работи съгласно техническото описание.

Начин на работа:

 1. Повърхностите се обработват с Термокол ГРУНД ЗА МАЗИЛКИ и се оставят да изсъхнат минимум за 24ч.
 2. Полимерната мазилка се нанася равномерно в 1 слой без прекъсване с маламашка от неръждаема стомана или пластмаса. Да се структурира навреме. След употреба инструментите се почистват.
 

Мазилка – силиконова


Силиконовата мазилка е приложима за вътрешни и външни повърхности. Продуктът е подходящ за употреба като крайно покритие при полагане на топлоизолационни системи от полистирен, минерални вати и др., включително за декориране и защита на минерални основи, като запазва максимално пропускливостта на водните пари.

 

Фасаден Травертин /сух/


Натурална минерална мазилка на варова основа, с приложение в екстериора и интериора. Визуално груба и нежна на допир, с много елегантен античен вид и декоративен ефект имитиращ камък – травертин. Позволява постигането и на други, декоративни ефекти според начина на полагане. Характеризира се с висока якост и твърдост. Запазва паропропускливостта на стените и е естествено устойчива на плесен.

В естествен натурален цвят и възможност за оцветяване по каталог с нашата система за оцветяване.

Начин на работа:

Материалът е сух. Необходимо е да бъде подготвен за употреба, като се смеси с чиста вода в съотношение – 8 л вода на всеки 20кг материал. След смесването, се оставя за 20 мин, след което се разбърква отново. Изчаква се минимум още 20 мин и с материала може да се работи веднага или на следващия ден при Т над +5°C.

 

ФАСАДНА БОЯ – АКРИЛНА


Притежава висока светло – атмосфероустойчивост и покривност. Защитава от проникваща дъждовна вода. Качествен продукт, предназначен за боядисване на нови и стари фасади. Нанася се върху циментови и варо-циментови мазилки, елементи и стени от обикновен, лек или клетъчен бетон, при обновяване на сгради и др. Боята е разредима във вода, без мирис и безвредна за околната среда. Предлага се в цвят по каталог.

Начин на работа:

Нанася се с четка или валяк при температура на въздуха от 5°С до 30°С. Изисква се основата да е здрава без напукване.

 1. Грундиране с ГРУНД ЗА МАЗИЛКИ.
 2. Нанасяне на ФАСАДНА БОЯ – АКРИЛНА в 2 слоя.

* Нанасянето на грунда и боята да е минимум 7 дни, след шпакловка, като през този период не е имало валежи. Да се следи за предстоящи валежи и да се пази боядисаната повърхност от дъжд най-малко 48часа!

 

ФАСАДНА БОЯ – СИЛИКОНОВА


Притежава висока светло – атмосфероустойчивост покривност и дълготрайност. Защитава от проникваща дъждовна вода. Качествен продукт, предназначен за боядисване на нови и стари фасади. Нанася се върху циментови и варо-циментови мазилки, елементи и стени от обикновен, лек или клетъчен бетон, при обновяване на сгради и др. Боята е разредима във вода, без мирис и безвредна за околната среда. Предлага се в цвят по каталог. Екологосъобразен продукт, в съответствие с изискванията на Директива 2004/42 на ЕС за ЛОС.

Начин на работа:

Нанася се с четка или валяк при температура на въздуха от 5°С до 30°С. Изисква се основата да е здрава без напукване.

 1. Грундиране с ГРУНД ЗА МАЗИЛКИ.
 2. Нанасяне на ФАСАДНА БОЯ – СИЛИКОНОВА в 2 слоя.

* Нанасянето на грунда и боята да е минимум 7 дни, след шпакловка, като през този период не е имало валежи. Да се следи за предстоящи валежи и да се пази боядисаната повърхност от дъжд най-малко 48часа!

 

РЕЛЕФНА БОЯ


Качествен, вододисперсен продукт на акрилна основа, с релефен ефект. Предназначена за боядисване на повърхности в екстериора и интериора. Нанася се върху предварително подготвени и грундирани основи от бетон, газобетон, гипсокартон, варо-циментови мазилки и др. Релефът се постига чрез структуриране с едропорест валяк. Покритието оптически коригира леки неравности, притежава висока атмосфероустойчивост и паропропускливост. Успешно се използва самостоятелно или като елемент от цялостна топлоизолационна система за стени. Основен цвят – бял и възможност за машинно оцветяване по каталог. Екологосъобразен продукт, в съответствие с изискванията на Директива 2004/42 на ЕС за ЛОС.

Начин на работа:

Нанася се в 1 или 2 слоя, върху предварително обработени с Термокол – ГРУНД ЗА МАЗИЛКИ, здрави повърхности. След изсъхването на грунда, с маламашка се нанася слой Релефна боя и се структурира с едропорест валяк. При големи отклонения в основата, Релефна боя може да се нанесе в два слоя. Първия слой се нанася с маламашка. След изсъхването му се нанася втори слой и се структурира.

Възможност за добавяне на до 5 % вода. Работи се при температура не по ниска от +50°С.